Instagram Facebook
Logo Pro Ruis Logo Leipätiedotus
Instagram Facebook
#VAINRUISJUTUT

OSA 4: EMMÄÄ...

Ruisleipä sopii mainiosti niin sekasyöjälle kuin vegaanillekin.

Se on kasvikunnan tuote ja itse asiassa kaikista kuitupitoisin sellainen. Leivän päällisistä sitten riippuu, maistuuko se vegaanille. Valitse kasviksia päälle, niin varmasti maistuu.

”Kenelle ruisleipä sopii?”

Moni mieltää juureen leivotun leivän olevan hiivatonta, mutta näin ei loppupeleissä ole, vaikka lisättyä leivinhiivaa ei olisikaan käytetty leivottaessa. Taikinajuuren luontaiset hiivat saavat taikinan kohoamaan ja leivän tilavuuden kasvamaan. Taikinajuuressa kehittyy aina hiivoja, joten ei voida koskaan oikeastaan puhua hiivattomasta leivästä. Hiivassa ei sinänsä ole mitään pahaa, ei siinä lisätyssäkään. Sitä on turha pelätä.

Suurin osa ruisleivistä tehdään meillä Suomessa juureen. Joskus leivinhiivaa lisätään, jotta taikina saadaan kohoamaan nopeammin, leivonta onnistuu varmemmin tai ruisleivästä halutaan kuohkeampi. Toiset kun tykkäävät pehmeämmästä leivästä kuin toiset. Tämä on makuasia. Siitä ei sovi kiistellä.

Takaisin etusivulle

Jaa ruisrakkautta: #vainruisjutut
Instagram Facebook
Background